Стрімко скорочено промислове виробництво в країнах БРІК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стрімко скорочено промислове виробництво в країнах БРІК

993
Фабрики в Китаї, Індії та Росії скоротили виробництво і робочі місця на рекордний рівень у грудні. Це черговий сигнал того, що найбільші світові ринки, що розвиваються, поринають у рецесію, що захлиснула більшість індустріальних країн. Про це повідомляє Reuters. Очікується, що огляд завантаженості підприємств у США і Європі в п'ятницю покаже більш різкі зниження обсягів у грудні, тому що попит впав в їхній країні, і схожа тенденція спостерігається в країнах, що розвиваються, які залежать від імпорту із заходу.
Економісти і політики раніше дивилися на Китай, Росію, Індію і Бразилію з їхнім величезним потенціалом і зростаючим добробутом як на двигуни зростання, що врятує світ від рецесії. Ті надії зараз тануть на очах, і прогнози вже інші. Південна Корея попередила експортерів, що 2009 рік буде гіршим, ніж минулий, Сінгапур заявив, що його залежна від експорту економіка може втратити 2% у новому році. Citigroup заявила, що економіка США, що є лакмусовим папірцем для економік розвинених країн, втратить 2,8%, що стане найбільш різким падінням в історії.
Починаючи від скорочень робочих місць у Китаї і закінчуючи найсильнішим падінням цін на нерухомість у Кореї за останні 5 років, з'являються ознаки того, що уповільнення експорту відображається на внутрішніх економіках. "Що нас турбує, так це те, що слабість поширилася по всьому світові як на експортоорієнтовані країни, так і на внутрішні економіки", - сказав аналітик банку OCBC у Сінгапурі. Скорочення виробництва в Росії сильніше, ніж в 1998 році, коли дефолт держави по боргових зобов'язаннях привів до краху банківської системи. Скорочення в Індії стали першими за останні три роки для скорочення витрат.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас