Bank of America завершив придбання Merrill Lynch & Co. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America завершив придбання Merrill Lynch & Co.

525
Один з найбільших банків США Bank of America Corp. завершив придбання американського інвестиційного банку Merrill Lynch & Co. Про це повідомляється в прес-релізі Bank of America. У результаті операції Bank of America обміняв свої акції на акції Merrill Lynch у співвідношенні 0,8595 до одного.
Нагадаємо, 5 грудня ц.р. акціонери Merrill Lynch схвалили операцію з придбання компанії американським роздрібним банком Bank of America. Завершення операції було намічене на I квартал 2009 р. У жовтні ц.р. операція була схвалена Федеральною торговою комісією США. Сума операції оцінювалася в 34,9 млрд дол.
Bank of America Corp. оголосив про придбання Merrill Lynch & Co. 15 вересня 2008 р. Наголошувалося, що позитивний вплив на прибутковість об'єднаної компанії операція, як очікується, надасть до 2010 р. За умовами операції, три нинішні директори Merrill Lynch увійдуть до складу ради директорів Bank of America. Об'єднання з Merrill Lynch дозволить Bank of America зробити свій брокерський підрозділ найбільшим у світі - зі штатом у 20 тис. фінансових консультантів і клієнтськими активами під управлінням на 2,5 трлн дол.
Один з найбільших інвестбанков у США (загальну кількість співробітників складає більше 63 тис. людей) Merrill Lynch став однією з найбільших жертв іпотечної кризи в США серед інвестиційних банків. З початку кризи іпотеки категорії subprime банку довелося списати в чистий збиток активи більш ніж на 30 млрд дол.
Bank of America посідає друге місце серед банків США за розміром активів. Банк має широку мережу відділень в США (більше 2,6 тис.), на його частку припадає 10% всіх депозитів у країні. Bank of America має в своєму розпорядженні мережу дочірніх банків і підрозділів у більш ніж 20 країнах світу. Основним профілем банку є інвестиційно-банківська діяльність, робота на фондових ринках, регулювання грошових операцій на світовому ринку, гра на товарній і валютній біржах, а також на ринку деріватівів. Крім того, банк займається фінансовими консультаціями юридичних осіб, інвесторів, фінансових інститутів і державних організацій по всьому світу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас