"Біг Бену" - знаменитому лондонському годиннику і вежі - виповнюється 150 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Біг Бену" - знаменитому лондонському годиннику і вежі - виповнюється 150 років

455
150 років виповнюється легендарному лондонському годиннику і вежі Біг Бен. На початку 1859 року було завершено спорудження самої годинникової вежі. Потім, 31 травня пішов годинник, а 11 липня того ж року пролунав перший удар дзвона годинника. "Грейт белл" діаметром 2,7 і висотою 2,2 метри, по ньому вдаряє 200-кілограмовий молот, а вага дзвона - 13,5 тонн.
Вежа з годинником, що стала одним із символів британської столиці та усього Об'єднаного Королівства, є частиною розташованого на березі Темзи Вестмінстерського палацу, де розміщується британський парламент.
Палац і вежа з'явилися на світ після великої лондонської пожежі 1834 року, що знищила більшу частину старої парламентської будівлі.
У конкурсі на кращий проект нової резиденції вищого законодавчого органа переміг англійський архітектор Чарльз Беррі, що представив проект, витриманий у популярному в той час неоготичному стилі. У його баченні новий палац парламенту не міг існувати без годинникової вежі.
Із приводу історії появи назви Біг Бен ("Великий Бен"), що стосується одночасно Великого дзвона, годинника і вежі, думки істориків розходяться.
За однією версією, дзвін одержав свою назву від імені архітектора сера Бенджаміна Хола, що керував його встановленням. За іншою, дзвін назвали на честь знаменитого в середині Х1Х століття чемпіона Англії з боксу в надважкій вазі Бенджаміна Коунта на прізвисько "Великий Бен", спортсмен відрізнявся гігантським ростом, потужною комплекцією і важив 108 кг.
За словами хоронителя Великого годинника Майка Макканна, "Біг Бен" займає особливе місце в серцях лондонців, британців, жителів багатьох інших країн, символізуючи безпеку, стабільність, будучи прекрасним зразком інженерного та будівельного генія".
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас