Баррозу: ЄС сприятиме досягненню позитивного результату у газових переговорах України і РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу: ЄС сприятиме досягненню позитивного результату у газових переговорах України і РФ

Енергетика
554
Європейський союз сприятиме досягненню позитивного результату у газових переговорах України і РФ. Про це заявив президент Євро комісії Жозе Мануель Баррозу під час телефонної розмови 1 січня з прем'єр-міністром України Юлію Тимошенко, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.
Під час розмови прем'єр-міністр поінформувала Ж.М.Баррозу про хід газових переговорів з Російською Федерацією. Ю.Тимошенко наголосила, що Україна за будь-яких обставин забезпечить безперебійне постачання газу до країн ЄС територією України. Прем"єр-міністр наголосила на необхідності знаходження компромісу щодо параметрів і співвідношення ціни на транзит та ціни на газ. Ю.Тимошенко заявила, що Україна налаштована вже у найближчі дні знайти порозуміння у переговорному процесі з російською стороною.
У свою чергу президент Єврокомісії поінформував Ю.Тимошенко про свою розмову з російським прем'єр-міністром Володимиром Путіним. Ж.М. Баррозу вважає, що обидві сторони мають проявити у переговорному процесі добру волю, що є запорукою енергетичної безпеки Європи. Він також висловив готовність з боку ЄС сприяти досягненню позитивного результату.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас