Ненудний Новий рік на робочому місці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ненудний Новий рік на робочому місці

1267
Зустрічати Новий рік на робочому місці людей, як правило, змушує або почуття боргу, або начальство.
Провести новорічну ніч у відділенні міліції Анатолію Ловаку доведеться не вперше. "Така робота", - розводить руками начальник опергрупи. Якщо "хтось подекуди чесно жити не хоче", заступати на службу доводиться навіть 31 грудня.
- Це такий же робочий день, як і всі інші, нічого особливого, - говорить міліціонер. - Опера проходять інструктаж, одержують табельну зброю і виходять на чергування. У Новий рік викликів досить багато: то п'яна бійка, то ДТП. Коли б'ють куранти, ми, природно, вітаємо один одного. Але на роботі ніякого алкоголю. Навіть шампанського.
Ідіть до лазні
Відзначати Новий рік на робочому місці буде й Ірина Коваленко, адміністратор "Російської лазні". Попит народжує пропозицію: наслідуючи рязанівських кіногероїв, бізнесмени щороку 31 грудня ходять до лазні, а Ірина - на роботу.
У новорічну ніч клієнтів - традиційно багато. Деяким важливо відзначити свято саме в лазні, - посміхається дівчина. - А що? Весело та оригінально. Лазня - той же ресторан, тільки сидиш у білому простирадлі і з березовим віником.
Ірина Коваленко запевняє: якщо в будні дні бізнесмени і білі комірці паряться в лазеньці винятково чоловічою компанією, то на Новий рік неодмінно приходять з дружинами – свято ж сімейне.
Звичайно ми пропонуємо ще й розважальну програму, - - розповідає адміністратор "Російської лазні". - Дід Мороз, Снігурка - все як заведено. Але цього року від неї багато хто відмовляється. Дорогувато виходить - криза.
Про те, що в новорічну ніч доведеться працювати, Ірина не шкодує. Говорить, головне не обстановка, а настрій.
Буду відзначати з колективом, - ділиться вона - планами. - Вип'ю шампанського і неодмінно загадаю бажання.
А от минуле новорічне бажання травматолога Ярослава Миця так і не збулося. Цього року 31 грудня він знову чергує. Святкова вахта кілька років поспіль - явище нечасте, і якщо завідувач говорить "треба", значить треба. Втім, Ярослав дотепер сподівається з ким-небудь помінятися. Вдома лікаря-травматолога чекають дружина і двоє дітей.
Звичайно, син просить, щоб свята я провів з родиною. Новий - рік без тата - не Новий рік. Але що поробиш, робота є робота, - міркує Ярослав Миць. - Як правило, 31-го чергування проходить спокійно: гарячливі напої діють як знеболююче, тому до травмопункту ніхто не поспішає. А от наступного дня... Більшість пацієнтів - з колотими та різаними ранами: люди травмуються, відкриваючи шампанське або запускаючи феєрверки. Крім лікаря в Новий рік чергують ще медсестра і санітарка. От так утрьох наряджаємо ялинку, п'ємо міцний чай і чекаємо хворих.
Втім, новорічні свята - гаряча пора не тільки для медиків і міліціонерів. Цього головного дня в році з нетерпінням чекають добродії артисти. Їм вже точно не до відпочинку. 31 грудня - дата казково прибуткових корпоративів і новорічного чосу.
Ми дійсно дуже чекаємо Нового року, - - відверто розказує Максим Циркиль, соліст дуету "ТАБУ", що претендує на участь у наступному "Євробаченні". - І навіть не тому, що це гарна можливість заробити. Головне - творчість. Звичайно, набагато краще було б зустріти наступаючий рік у гучній компанії друзів. Але від виступу на сцені одержуєш куди більше адреналіну.
Святковий виклик
Начальник варти Служби порятунку Дмитро Гичка вперше буде відзначати свято на роботі.
Хоч і кажуть "як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш", - я в прикмети не вірю, - з неприхованим скепсисом міркує рятувальник. - Все залежить від графіка. І потім, взимку завжди багато роботи: то свічки забудуть погасити, то в ілюмінації що-небудь замкне. Правда, у розпал свята не рідкість і помилкові виклики - народ "геройствує". Навіть димову шашку в під'їзді приймають за небезпечну пожежу. Відзначати будемо як всі: з шампанським та "Київським" тортом. Пити на роботі, звичайно, не можна, але по ковтку гристого з дозволу керівництва - традиція. Приймемо привітання від старшого офіцера: мовляв, така честь - з 31-го на 1-і цілий рік в наряді стоїмо. У черговій частині прикрасимо ялинку, а телефоністка буде Снігуркою. Загалом, Новий рік як Новий рік.
Поки годинники дванадцять б'ють, ретельно трудяться не тільки співробітники екстрених служб і розважальних закладів, але й банківські клерки. Оператори кол-центру OTP-банку Ганна Годунко і Тетяна Шибанова казковими персонажами виряджатися не будуть, хоча новорічну ніч теж проведуть біля телефону.
Святкову зміну я попросила сама, - говорить Ганна, - - хотілося почати рік якось незвичайно, оригінально. Відсвяткувати з близькими і друзями я ще встигну, а от зустріти Новий рік на роботі може бути й не доведеться.
Для Тетяни Шибанової майбутнє новорічне чергування буде другим за рахунком: "Ніякої грандіозної вечірки в мене не намічається, а - новорічна зміна передбачає непоганий бонус до зарплати. Плюс ненудно. У Новий рік дзвінків особливо багато. Правда, основна маса роботи доводиться на переадресацію: люди телефонують своїм близьким, а потрапляють до банку. Але оскільки настрій у всіх святкове, анітрошки не засмучуються, вітають нас. Телефонують з-за кордону: хтось загубив картку, у когось не вийшло розрахуватися. Торік один чоловік ніяк не міг розплатитися в казино, раз двадцять телефонував. От так утрьох - я, напарниця і клієнт нашого банку зустріли Новий рік".
"Навіть складно пригадати"
Співак Женя Фокін забув, коли останній раз святкував Новий рік вдома: "Хоча зараз концертів в артистів стало менше, проте цей Новий рік, як і більшість попередніх, я буду святкувати на сцені. Причому на новорічну ніч у мене заплановано відразу два концерти. Мене це радує, оскільки робота - це моє життя".
"Зараз навіть складно пригадати святкування Нового року в класичному форматі: святковий стіл, промова президента, стук пробки від шампанського під бій курантів, запах бенгальських вогнів. З близькими друзями келих новорічного шампанського я, як правило, випиваю 2 січня", - говорить артист.
Олена Морозова
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас