Ющенко і Тимошенко запевнили МВФ, що держбюджет в частині пенсій і доходів населення буде відкоректовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко і Тимошенко запевнили МВФ, що держбюджет в частині пенсій і доходів населення буде відкоректовано

Казна та Політика
1083
Президент України Віктор Ющенко і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявили про намір виконати економічну програму, яку підтримав Міжнародний валютний фонд (МВФ), включаючи коректування бюджету, у тому числі в частині пенсійної реформи та політики доходів населення.
Мова про це йде в листі В.Ющенка і Ю.Тимошенко на адресу директора-розпорядника МВФ Домініка Стросс-Кана, текст якого розміщений на сайті президента у вівторок.
У листі підкреслюється, що парламент 26 грудня прийняв закон про державний бюджет України на 2009 рік, у якому "не повною мірою вдалося відтворити окремі показники економічної програми, підтриманої МВФ".
"Дозвольте запевнити, що ми налаштовані на рішучі заходи із забезпечення виконання програми, включаючи і коректування показників бюджету, у тому числі тих, що стосуються пенсійної реформи і політики доходів населення", - підкреслюється в документі.
Президент і прем'єр проінформували, що ситуація в Україні залишається складною, але глава держави, уряд і Національний банк докладають всі зусилля для її стабілізації.
В.Ющенко і Ю.Тимошенко додали, що розраховують на спільну плідну роботу з наробітку в період перебування в Україні місії МВФ у січні 2009 року погоджених заходів щодо стабілізації ситуації.
Як повідомлялося, МВФ у листопаді 2008 року затвердив для України кредитну програму stand by у розмірі SDR11 млрд ($16,5 млрд), з яких НБУ вже одержав SDR3 млрд.
В 2009 році надходження траншів МВФ заплановано на 15 лютого (SDR 1,25 млрд), 15 травня (SDR 2,5 млрд), 15 серпня (SDR0,75 млрд), 15 листопада (SDR 2 млрд). виділенню кожного чергового траншу повинен передувати позитивний висновок місії МВФ про виконання програми співробітництва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас