SEC змінює правила розкриття компаніями даних про запаси нафти та газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SEC змінює правила розкриття компаніями даних про запаси нафти та газу

Фондовий ринок
288
Американська Комісія цінних паперів і бірж (SEC) затвердила нові правила розкриття інформації про запаси нафти та газу, що повинно допомогти інвесторам більш адекватно оцінювати вартість нафтогазових компаній, говориться в прес-релізі SEC.
Дотепер SEC дозволяла компаніям розкривати лише дані про так звані доведені запаси. Тепер компанії одержують право повідомляти інвесторам також про прогнозовані і попередньо оцінені запаси (категорія С2), а також використовувати сучасні технології при оцінці доведених запасів, якщо ці технології показали на практиці свою ефективність.
Нові правила передбачають необхідність розкриття даних про незалежність і рівень кваліфікації компанії, що проводила оцінку резервів. Для оцінки запасів підприємства повинні використовувати середнє значення цін за 12 місяців до дати такої оцінки.
Першу зміну регулювання в цій області за 25 років було схвалено одноголосно, оскільки назріла необхідність у модернізації: за цей час відбулися технологічні зміни, які істотно обмежили корисність розкриття інформації відповідно до правил, що діяли раніше, для ринку та інвесторів, заявив голова комісії Крістофер Кокс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас