Уоррен Баффет і китайські банки мають найбільш значну грошову ліквідність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уоррен Баффет і китайські банки мають найбільш значну грошову ліквідність

2474
Грошова ліквідність 20 найбільших компаній світу, зареєстрованих на біржах, складає $570 млрд, очолюють цей список Berkshire Hathaway Уоррена Баффета і три китайські банки: Bank of China, ICBC та China Construction Bank, повідомила газета Financial Times.
Лише 29 з 100 провідних світових компаній за обсягом ринкової капіталізації мають у своєму розпорядженні вільні кошти. Ті, у кого гроші ще залишилися, перебувають у вкрай вигідному становищі в порівнянні зі своїми конкурентами в умовах спаду.
Резерви Berkshire Hathaway становлять $106 млрд, Bank of China - $101 млрд, ICBC - $89 млрд і China Construction Bank - $82 млрд, за даними Bloomberg.
Керівництво компаній та аналітики дотримуються різних точок зору на те, у яких цілях варто використовувати грошові резерви. Деякі вважають, що після обвалу фондового ринку вартість акцій упала до такого рівня, що прийшов час їх скуповувати.
"Якщо у вас є гроші, у вас є безпрецедентні можливості в поточних умовах. Ціни опустилися практично до дна", - вважає старший консультант PA Consulting Стів Фробишер.
Однак не всі згодні із цією точкою зору.
"Банки збирають гроші, чому б компаніям не робити так само? Усе зав'язано на довірі. Чи збережуть банки обережність? Імовірно. Чи збережуть корпорації обережність? Це теж імовірно", - говорить аналітик європейських фондових ринків Dresdner Kleinwort Філіп Ішервуд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас