Гудима: Сьогодні йде традиційна кремлівська газова гра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гудима: Сьогодні йде традиційна кремлівська газова гра

Енергетика
1073
Росія використовує Україну як плацдарм для тиску на Європу, оскільки вона хоче ще більше "зайти" у Європу, і не тільки в економічному плані, але й у політичному. Таку думку висловив народний депутат України від БЮТ, член Комітету ВР із питань ПЕК, ядерної політики і ядерної безпеки Олександр Гудима. За його словами, Росія та Україна нікуди один від одного не дінуться. "Іде традиційна кремлівська гра, де "Газпром" відіграє важливу роль", - сказав парламентарій.
О.Гудима також нагадав, що Україна погодилася на перехід на європейські ціни на газ. "Тепер, у зв'язку з економічною кризою, якщо цей період переходу буде не три роки, а два, то це теж нормально, оскільки ціни на газ падають. А всі інші погрози про те, що газ буде по 400 доларів або 500 - це для тих, в кого слабкі нерви", - упевнений народний депутат.
На думку О.Гудими, чотири роки тому В.Ющенко зробив стратегічну помилку, коли погодився на грошову оплату за транзит газу.
"В.Ющенко віддав Росії оплату за транзит обсягом 24 млрд газу і перейшов на грошові розрахунки, це було найбільше зрадництво національних інтересів. Маючи 24 млрд метрів кубічних газу як плату за транзит, плюс 18 млрд своїх, ми були повністю забезпечені газом", - підкреслив політик.
Він також відзначив, що в України теж є багато аргументів у відповідь на політику Росії. "Але хіба ви чули від Ю.Тимошенко якісь зустрічні нісенітниці?" - сказав О.Гудима.
"Усе буде нормально, ніяких відключень подачі газу не буде, зараз іде гра нервів, а в ній переможе та сторона, у якої нервова система сильніша", - резюмував співрозмовник ІМК.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас