СП: Збільшення бюджетної заборгованості загрожує фінансовій стабільності держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СП: Збільшення бюджетної заборгованості загрожує фінансовій стабільності держави

Казна та Політика
551
Збільшення бюджетної заборгованості загрожує соціальному спокою громадян і фінансовій стабільності держави, заявляє заступник голови Секретаріату Президента України Роман Безсмертний. Як повідомили в прес-службі Президента, за його словами, у новий рік Україна ввійде зі старими боргами перед працівниками установ і закладів бюджетної сфери.
Як відзначив Р.Безсмертний, станом на 29 грудня сума загальної заборгованості становить 43,9 млн. грн. Найчутливіший цей борг для жителів Львівської (22,5 млн.), Тернопільської (10,6 млн.) і Івано-Франківської (8 млн.) областей. Найбільше від несвоєчасної виплати зарплати страждають працівники закладів освіти, охорони здоров'я, духовного та фізичного розвитку, органи місцевої влади і місцевого самоврядування.
На думку Р.Безсмертного, динаміка фінансових надходжень у державний і місцевий бюджети свідчить, що вже в січні 2009 року проблеми з виплатами зарплати в бюджетній сфері істотно загостряться. Очікується, що з 1 січня 2009 року загальна сума заборгованості зросте майже в чотири рази і перевищить 152 млн. грн. За його словами, у регіональному розрізі найбільше постраждають від бездіяльності уряду жителі п'яти областей: Чернігівської (48,4 млн.), Луганської (39,2 млн. грн.), Донецької (30,4 млн.), Івано-Франківської (18,9 млн.) і Харківської (14,5 млн. грн.).
Р.Безсмертний відзначив, що Президент України неодноразово звертав увагу Кабінету міністрів на безпорадність у бюджетній і соціальній політиці та слабку фінансову дисципліну. За його словами, глава держави стурбований політикою уряду щодо збільшення бюджетної заборгованості.
"Наведений аналіз бюджетних показників свідчить про неналежне виконання обов'язків Кабінетом міністрів і відсутності належних висновків. Зростання заборгованості із зарплати в бюджетній сфері є тенденцією, що загрожує соціальному спокою громадян і фінансовій стабільності держави", - підкреслив Р.Безсмертний.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас