Євросоюз з 1 січня вводить обмеження на ввезення транспортного палива через свої зовнішні кордони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз з 1 січня вводить обмеження на ввезення транспортного палива через свої зовнішні кордони

651
Євросоюз уводить із 1 січня 2009 року обмеження на ввезення пального, що знаходиться в стандартних резервуарах промислових шляхово-транспортних засобів, через контрольно-пропускні пункти Болгарії, розташовані на зовнішніх кордонах Європейського Союзу. Про це повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ Білорусії з посиланням на інформацію, що надійшла по дипломатичних каналах з Посольства Болгарії в Білорусії.
Зокрема, з 1 січня для ввезення дозволено не більше 200 літрів пального зі звільненням від мит, акцизів і ПДВ. Пальне, що перевищує зазначений обсяг, підлягає обкладанню митом, акцизом і ПДВ. У випадку виникнення необхідності оплати мита, акцизу і ПДВ повинна бути сплачена сума, визначена прикордонними органами Болгарії.
Це обмеження діє щодо всіх промислових транспортних засобів незалежно від їхньої національної приналежності. Поняття "промислові транспортні засоби" визначено в статті 112, параграф 2а Регламенту (ЕИО) № 918/83 Ради щодо митного очищення. Обмеження не стосується особистих транспортних засобів, а також спеціальних контейнерів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас