Китай може збільшити імпорт нафти та газу на фоні зниження цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай може збільшити імпорт нафти та газу на фоні зниження цін

186
Китай, що є другим у світі найбільшим споживачем енергоресурсів, на тлі зниження цін на енергоресурси може збільшити імпорт нафти та газу для наповнення газових і нафтосховищ, що споруджуються у країні, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на заяву голови Державного енергетичного управління КНР Чжан Гобао.
Компаніям буде рекомендовано використовувати власні запаси нафти поки будуть створюватися державні та комерційні резерви інших "стратегічних ресурсів", заявив Чжан Гобао в статті, опублікованій в центральній газеті КНР "Женьмінь жибао".
Китаю необхідно розширити запаси нафти користуючись тим, що в цей час ціни на нафту в Нью-Йорку впали на більш ніж 70% у порівнянні з липневим рекордом $147,27 за 1 барель, відзначається в повідомленні.
У минулий понеділок китайська державна нафтохімічна корпорація Sinopec оголосила про завершення будівництва свого найбільшого нафтосховища в місті Чженьхай у східній китайській провінції Чжецзян сукупним обсягом 3,8 млн кубометрів.
Крім того, центральний уряд КНР у рамках диверсифікованого розвитку енергетичного комплексу країни буде підтримувати компанії, що планують збільшити інвестиції в закордонні нафтогазові активи, відзначив Чжан Гобао, що також є заступником голови Держкомітету КНР з розвитку та реформ.
"Нинішня фінансова криза, глобальна рецесія та млявий енергетичний ринок надають Китаю прекрасну можливість розширити співробітництво із країнами, що є основними постачальниками енергоресурсів, у тому числі із країнами, що межують із КНР", - відзначив Чжан Гобао.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас