Держбюджету Росії загрожує трильйонний дефіцит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держбюджету Росії загрожує трильйонний дефіцит

Казна та Політика
1348
В 2009 році російський бюджет може бути зведений з дефіцитом 1,5 - 2,5 трильйони рублів. З таким прогнозом виступив міністр фінансів РФ Олексій Кудрін, сказавши в інтерв'ю телеканалу "Вести", що наступний рік буде найважчим за останні 9 років російської економіки.
За словами Кудріна, інфляція в Росії зберігається на високому рівні, вище 13 відсотків, а якщо ціна на нафту складе 30 доларів, то інфляція може дійти і до 15 відсотків. У той же час при ціні нафти 50 доларів за барель інфляція в 2009 році може скласти 11 відсотків. Зараз ціна бареля нафти коштує менше 40 доларів. Світовий банк прогнозує інфляцію в Росії в 2008 році на рівні 13,5 відсотка.
Кудрін відзначив, що додаткову інфляцію викличе девальвація рубля - весь імпортний товар стане дорожчим.
Голова російського Мінфіну визнав, що у зв'язку з дефіцитом бюджету наступного року доведеться використовувати кошти Резервного фонду, але запевнив, що фінансові проблеми не будуть вирішуватися за рахунок соціальної сфери і що інтереси працівників бюджетного сектора не постраждають. "Всім бюджетникам буде виплачуватися зарплата вчасно", - заявив Кудрін.
При цьому і видатки на підготовку зимової Олімпіади-2014 залишаться недоторканними, будівництво об'єктів продовжиться.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас