Уряд призначив т. в. о. голови ФДМ заступника голови Парфененка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд призначив т. в. о. голови ФДМ заступника голови Парфененка

412
Заступник голови Фонду державного майна (ФДМ) України Дмитро Парфененко буде тимчасово виконувати обов'язки голови Фонду. Таке рішення закріплене розпорядженням Кабінету міністрів №1599 від 27 грудня.
Відповідно до нього, Д.Парфененко буде очолювати ФДМ до призначення у встановленому порядку нового голови.
Як повідомлялося, Верховна Рада за поданням прем'єр-міністра Юлії Тимошенко 26 грудня звільнила з посади голови Фонду Валентину Семенюк-Самсоненко, що довгий час конфліктувала із главою уряду.
Під час конфлікту в травні цього року В.Семенюк-Самсоненко відсторонила Д.Парфененко від виконання службових обов'язків у зв'язку із проведенням службового розслідування про перевищення службових повноважень. За її словами, департамент контрольно-ревізійної роботи та економічної розвідки разом з компетентними органами проводив це розслідування у зв'язку з оголошенням про поновлення конкурсу із продажу 99,52% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) у номері газети "Відомості приватизації" від 26 квітня, що тепер уже екс-глава Фонду вважала фальшивим.
На думку В.Семенюк-Самсоненко, здійснити такі дії Д.Парфененко примусили шляхом шантажу у зв'язку з тим, що саме він проводив найбільш резонансні приватизаційні конкурси.
Екс-глава Фонду тоді звертала увагу, що уряд Ю.Тимошенко під час спроби зміни керівництво ФДМ в лютому цього року із всіх заступників голови Фонду залишив на посаді лише Д.Парфененка.
У цей час у Верховній Раді, що призначає голову ФДМ, перебуває подання прем'єр-міністра на депутата від фракції БЮТ Андрія Портнова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас