Депутати незадоволені закритістю судових рішень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати незадоволені закритістю судових рішень

507
Народні депутати вважають, що Реєстр Державної судової адміністрації не виконується належним чином, що не дозволяє нормально виконувати судові рішення. Про це було заявлено під час обговорення Комітетом з питань правосуддя Верховної Ради законопроекту щодо перешкоджання виконання сфальсифікованих судових рішень, повідомляє інформаційне управління парламенту.
Члени Комітету з питань правосуддя відзначають, що сьогодні приписи Закону "Про виконавче здійснення" щодо доступу до судових рішень судів загальної юрисдикції та забезпечення ведення Реєстру Державною судовою адміністрацією України не виконується. А процедура формування та ведення Реєстру відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 2006 року "Про затвердження порядку ведення Єдиного держреєстра судових рішень", на думку парламентаріїв, є незадовільною.
Законопроектом (реєстр. №2277) пропонується надати органам державної виконавчої служби доступ до Єдиного державного реєстру судових рішень і зобов'язати зазначену службу до відкриття виконавчого провадження здійснювати перевірку наявності відповідного судового рішення.
Крім того, відзначали народні депутати, для реалізації цього проекту необхідно забезпечити органи державної виконавчої служби відповідними технічними ресурсами. А це, на думку парламентаріїв, буде вимагати значних витрат з Державного бюджету.
Члени Комітету вважають, що прийняття проекту за таких умов лише ускладнить роботу органів державної виконавчої служби і приведе до затягування строків відкриття виконавчого провадження.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас