Литвин не відкидає продовження суперечок навколо прийнятого держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин не відкидає продовження суперечок навколо прийнятого держбюджету

Казна та Політика
226
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин не виключає, що суперечки навколо бюджету будуть продовжені, незважаючи на його прийняття. Про це голова ВР сказав 27 грудня на підсумковій прес-конференції "Підсумки роботи за 2008 рік і завдання Верховної Ради України на 2009 рік".
Спікер не виключає, що бюджет буде використовуватися для з'ясування відносин. Він особисто переконаний, що бюджет необхідно було приймати: "моя позиція чітка та однозначна - бюджет потрібно було прийняти в першу чергу для того, щоб зупинити або вибити підстави для наступного каталізування політичного протистояння".
В.Литвин відзначив, що якби не було такого рішення, Верховна Рада України була б "утягнена в прийняття законів, які б та чи інша сторона могли розглядати, як прагнення через закони продовжувати політичну війну". Він навів приклад по вчорашньому рішенню парламенту щодо законопроекту про Тимчасові слідчі комісії. В.Литвин відзначив, що такий документ потрібний, але дехто його прийняття в першому читанні буде трактувати як політичний виклик.
Голова парламенту не хотів би, щоб Верховна Рада приймала закони, які будуть неоднозначно трактуватися тією чи іншою стороною українського політикуму. "Ми повинні працювати збалансовано, системно, не ривками, щоб країна знову не впала в кому", - сказав він.
В.Литвин підкреслив, що прийняття бюджету дає країні, і в першу чергу людям, упевненість і визначеність. "Людина не читає бюджету, вона одержує звістку, що бюджет прийнятий, мабуть, вона розраховує, що ситуація буде змінюватися. Людей необхідно заспокоювати", - підкреслив він, відзначивши, що це також позитивно вплине і на міжнародні економічні відносини України.
Як повідомлялося, 25 грудня ВР прийняла закон про Держбюджет на 2009 рік.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас