Компанії, які нас здивували — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії, які нас здивували

2515
Найяскравіші новини українських та зарубіжних компаній: XXI Століття, Knauf Gips KG, Смарт-холдинг, Укравто, Wizz Air Україна, Horizon Capital, Fannie Mae та Freddie Mac, Mitsubishi UFJ, General Motors.
Україна XXI Століття
- повідомила про можливе невиконання боргових зобов’язань за єврооблігаціями, борг - близько $180 млн. У травні–жовтні капіталізація компанії впала з $1,034 млрд до $23,235 млн. Нині XXI Століття розпродає свої активи.
Німеччина-Україна Knauf Gips KG
- у липні згорнула виробництво гіпсокартону та сухих будівельних сумішей в Україні, спрогнозувавши різке падіння попиту на продукцію, орієнтуючись на 5%-й спад на ринку будівництва. Прогноз компанії справдився.
Україна Смарт-холдинг
- інвестував $20 млн у придбання прав на добудування ТРЦ "Троїцький" біля НСК "Олімпійський" у Києві, після чого погодив умови демонтажу об’єкта з мерією та отримав як компенсацію ділянку площею 80 га, оцінену в $400 млн.
Україна Укравто
- вирішила не згортати виробництво автомобіля "Славута" вартістю до $4 тис. Раніше передбачалося відмовитися від випуску бюджетної моделі до кінця цього року, однак в умовах фінансової кризи її випуск вважають вигідним.
Україна Wizz Air Україна
- стала першою бюджетною авіакомпанією, що отримала ліцензію української влади на міжнародні перевезення. Відкрила рейси з Києва до Лондона, Дортмунда, Мілана. Мінімальна ціна квитка в одну сторону коливається від 199 грн до 299 грн.
США-Україна Horizon Capital
- виділила $390 млн на придбання активів в Україні, Молдові та Білорусі. Кошти планують інвестувати в компанії і фінустанови, що подешевшали під час кризи. Очікувана рентабельність інвестицій - 100%.
США Fannie Mae та Freddie Mac
- спровокували першу хвилю фінансової кризи, опинившись на межі банкрутства. У вересні збитки найбільших іпотечних агенцій сягнули $14 млрд і вони перейшли під контроль уряду.
Японія-США Mitsubishi UFJ
- врятувала від банкрутства Morgan Stanley, викупивши 21% акцій банку за $9 млрд. За оцінками Держказначейства США, крах цього банку після банкрутства Lehman Brothers суттєво поглибив би фінансову кризу.
США General Motors
- опинилася на межі банкрутства. У межах плану із залучення держпозики в розмірі $12 млрд розглядає можливість продажу марок Pontiac, Saab, Saturn, Hummer. За підсумками III кварталу 2008 року збитки компанії становили $4,2 млрд.
За матеріалами:
Контракти
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас