В 2008 році через офшорні зони пройшли 3,64 млрд. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В 2008 році через офшорні зони пройшли 3,64 млрд. грн.

Валюта
931
В 2008 році здійснені експортні операції через офшорні зони на суму 3,64 млрд грн.
Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Державної податкової адміністрації України.
Для виявлення сумнівних фінансових операцій, а також для протидії відмиванню (легалізації) доходів, отриманих злочинним шляхом, Департаментом боротьби з відмиванням таких доходів постійно проводиться аналіз зовнішньоекономічних операцій, що здійснюються суб'єктами господарювання, у тому числі з використанням офшорних зон.
У результаті спостережень установлено, що з початку 2008 року 68 суб'єктів господарювання України (резиденти) здійснили імпортні операції через фірми, зареєстровані в офшорних зонах, на загальну суму 64 млн грн.
Основними постачальниками (імпортерами) продукції з офшорних зон виступають компанії Ліберії - на загальну суму 41,8 млн грн, Багамських островів - 7,65 млн грн; Белізу - 4,96 млн грн; Британських Віргінських островів - 2,78 млн грн, Бахрейну - 2,12 млн грн.
Експортні операції через офшорні зони протягом року здійснювали 262 суб'єкта господарювання України на суму 3,64 млрд грн.
Зокрема, найбільші обсяги експортованої продукції направлялися на адреси компаній, зареєстрованих в офшорних зонах Британських Віргінських островів - у розмірі 3,47 млрд грн; Гибралтар - 106,7 млн грн; Белізу - 25,7 млн грн; Багамських островів - 7 млн грн.
Як свідчить аналіз копій вантажо-митних декларацій, частіше фактичним одержувачем - нерезидентом виступає країна, відмінна від тієї, з якою українським підприємством була укладена угода.
У цей час в Україні особлива система оподатковування поширюється тільки на імпортні операції з офшорами.
Відповідно до чинного законодавства, до складу валових витрат підприємств включається тільки 85% витрат на оплату товарів, робіт і послуг, імпортованих з офшорів.
Нагадаємо, 17 грудня ц.р. Верховна Рада відмовилася денонсувати угоду Радянського Союзу з Кіпром про запобігання подвійного оподатковування, що дозволяла українським підприємцям уникати оподатковування взагалі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас