АМКУ дозволив російському Внешэкономбанку купити понад 50% ПІБу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив російському Внешэкономбанку купити понад 50% ПІБу

Фондовий ринок
1177
Антимонопольний комітет дозволив Внешэкономбанку (Банк розвитку й зовнішньоекономічної діяльності, Москва) купити понад 50% акцій Промінвестбанку, який входить до групи найбільших.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба АМКУ.
"Надано дозвіл Державної корпорації "Банк розвитку зовнішньоекономічної діяльності" (Москва), що не здійснює господарської діяльності в Україні, на придбання більше як 50% ЗАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Київ)", - сказано в повідомленні.
Раніше власники ПІБу заявляли про намір залучити російський Внешэкономбанк для спільного збільшення СФ банку на 900 млн. гривень до 1,1 млрд. гривень.
Як повідомляло агентство, на початку листопада НБУ й нові інвестори Промінвестбанку домовилися про збільшення СФ фінустанови на 900 млн. гривень до 1,1 млрд. гривень.
Тимчасовий адміністратор ПІБу кілька разів здійснював продовження строку розміщення акцій додаткової емісії банку, однак вона так і не відбулася.
За неофіційною інформацією, новими власниками 68% ПІБу були депутати Верховної Ради Андрій і Сергій Клюєви (фракція Партії регіонів).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас