Chrysler доведе, що може дожити до березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Chrysler доведе, що може дожити до березня

416
Chrysler LLC працює над планом з подальшого скорочення витрат для того, щоб показати уряду США, що компанія зможе дожити до березня, заявив заступник голови ради директорів компанії Джим Пресс під час інтернет-конференції.
За умовами надання кредиту, оголошеними президентом США Джорджем Бушем, Chrysler повинен показати, що може залишитися життєздатним до березня наступного року, заощадивши кошти, щоб одержати право на наступну грошову допомогу. Автовиробник, що одержить від уряду екстрену допомогу на 4 млрд дол., прагне представити план реструктуризації, що продемонструє, як Chrysler має намір знизити свої операції у відповідь на сильне скорочення продажів автомобілів в останні півроку, наводить слова представника компанії The Wall Street Journal. Зниження реалізації машин обійшлося Chrysler у другому півріччі в 7,6 млрд дол. і привело до нестачі вільних коштів у компанії.
За словами Дж.Преса, компанія значно зменшить витрати. Chrysler уже знизив витрати і минулого місяця скоротив число співробітників на 25 проц. Однак він відзначив, що подальше "затягування поясів" необхідно через різкий спад продажів автомобілів у США.
Як повідомлялося раніше, 19 грудня адміністрація Дж.Буша заявила, що General Motors Corp. і Chrysler LLC одержать від уряду США кредити на суму 13,4 млрд дол. Кошти на підтримку автовиробників будуть узяті із програми Troubled Asset Relief Program (TARP), ще 4 млрд дол. компанії одержать у лютому. Таким чином, сума допомоги досягне 17,4 млрд дол.
Ці кошти дозволять їм продовжувати свою діяльність до березня наступного року.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас