Японія змінила прогноз на "стрімке зниження" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія змінила прогноз на "стрімке зниження"

1409
Міністерство економіки, торгівлі та промисловості Японії випустило доповідь, що констатує спад промислового виробництва на 8,1 проц. у листопаді щодо попереднього місяця - це стало рекордним показником за всю історію. Індекс вантажоперевезень для потреб виробництва знизився на 8,4 пункти - до 93,5 проц. Обсяг запасів незавершеної продукції виріс на 0,7 проц.
На цьому тлі безробіття виросло до 4 проц. населення, більше 2,5 млн людей у листопаді залишилися без роботи в Японії.
Економічний спад у Японії підсилився в листопаді, скорочення обсягів промислового виробництва було максимальним за 55 років, а зростання безробіття змусило споживачів зменшувати свої витрати. Рецесія в економіці США і Європи привела до ослаблення попиту на продукцію японських експортерів, змусивши багато компаній зупинити заводи та скоротити робочі місця. При цьому в Банку Японії практично немає можливості підтримати економіку за рахунок зниження ставки, оскільки її рівень близький до нуля, а план стимулювання економіки, запропонований прем'єр-міністром країни Таро Асо, ще не почав втілюватися.
"Це ще не найгірше, - вважає головний економіст з японських ринків Barclays Capital у Токіо Кіоей Моріта. - Зараз більш важливою для стимулювання економіки є політика уряду в сфері державних витрат та оподатковування, а не грошово-кредитна політика".
У зв'язку з такими несприятливими даними Мінекономіки змінило свою колишню оцінку ситуації "тенденція до зниження" на "стрімке зниження".
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас