Кабмін пропонує підвищити ефективність регулювання експортно-імпортних відносин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує підвищити ефективність регулювання експортно-імпортних відносин

Аграрний ринок
801
Кабінет міністрів України пропонує підвищити ефективність регулювання експортно-імпортних відносин. Про це говориться в проекті програми діяльності уряду з подолання наслідків світової фінансово-економічної кризи.
Зокрема, в 2009 році Мінагрополітики пропонується підготувати законопроект про внесення змін у Закон України "Про податок на додану вартість" (щодо звільнення від оподатковування операцій ввезення на митну територію України племінних чистопородистих тварин великої рогатої худоби і чистопородистих племінних свиней або генетичного матеріалу).
Крім того, пропонується підтримати безпечний рівень основних продуктів харчування. А саме Мінагрополітики, Мінекономіки, Держкомрезерву в період 2009 - 2012 років скласти баланс попиту та пропозиції на основні види продовольства (зерно і продукти його переробки, м'ясо, м'ясопродукти, молоко, молокопродукти, масло і цукор) і визначити оптимальні обсяги нагромадження матеріальних цінностей державного матеріального резерву.
Аграрному фонду у звітний період пропонується провести ефективну політику інтервенцій на окремих товарних ринках у випадку виникнення тимчасових дисбалансів.
Впровадження даних заходів, як вважають в уряді, приведе до мінімізації впливу негативних наслідків кризи в агропромисловому секторі, створення конкурентноздатного агропромислового виробництва, а також забезпечення продовольчої безпеки країни в умовах кризових явищ.
Відповідний проект постанови №1360 зареєстрований у парламенті 23 грудня 2008 р.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас