Експерти: Обслуговування кредитних карт у новому році подорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Обслуговування кредитних карт у новому році подорожчає

Кредит&Депозит
476
Кількість пропозицій на ринку кредитних карт за останній місяць зменшилася в п'ять разів, а кредитний ліміт - в 100 разів. Експерти вважають, що в новому році і плата за обслуговування таких карт зросте.
За даними компанії "Простобанк Консалтинг", наприкінці грудня на ринку було всього три пропозиції кредитних карт від 50-ти банків-лідерів на ринку, причому максимальне значення кредитного ліміту становило всього-на-всього 500 гривень. При цьому ще місяць тому на ринку було 14 пропозицій кредиток, а максимальне значення кредитного ліміту становило 50 000 гривень (крім випадків, коли ліміт прив'язаний до розміру доходу власника карти). Таким чином, за місяць кількість пропозицій зменшилася майже в п'ять разів, а ліміт по картах понизився в 100 разів.
Слід зазначити, що сам випуск та обслуговування кредиток дешевше не стали. "На ринку не спостерігається тенденцій до перегляду банками тарифів за випуск та обслуговування пластикових карток у цілому, і крім того, саме кредитні карти, навпаки, дорожчали - підвищилася процентна ставка за користування кредитною лінією", - пояснює Сергій Савелко, заступник директора департаменту роздрібного банкинга Укргазбанку. За даними компанії "Простобанк Консалтинг", останнім з банків, які минулого тижня тимчасово зупинили випуск деяких кредитних пропозицій, став Приватбанк - сьогодні з трьох кредитних карт установа пропонує лише одну - Універсальну.
Крім тенденції скорочення банками обсягів кредитування по платіжних картах або фіксації їх на рівні жовтневих показників, експерти звертають увагу на зростання вартості обслуговування кредиток, що очікує українців наступного року. "На мою думку, відкриття картрахунків з випуском кредитних карт наступного року буде здійснюватися практично безкоштовно, а от вартість обслуговування кредитних карт однозначно зросте, - вважає Олена Соболева-Терещенко, начальник управління розробки і розвитку карткових продуктів VAB Банку. - Крім того, у наступному році банки України будуть орієнтуватися не стільки на емісію карт, скільки на їхню активність та якісне наповнення. Клієнтам будуть пропонуватися програми лояльності, бонусування, со-brand проекти та акції".
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас