Німеччина простимулює свою економіку на 25 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина простимулює свою економіку на 25 млрд євро

Казна та Політика
256
Влада Німеччини розробляє пакет заходів щодо стимулювання економіки об'ємом 25 млрд євро, що допоможе країні пережити рецесію.
Як передає РБК-Україна, цей план був схвалений за підсумками зустрічі голів 16 федеральних земель Німеччини і канцлера Ангели Меркель.
Планується, що 10 млрд євро будуть використані для зниження обсягу внесків у фонд соціального страхування, ще декілька млрд євро - на можливе зниження податків та інвестиції. Також не виключається можливість затвердження спеціальних грошових винагород для людей, які позбуваються від старих автомобілів.
Раніше німецькі ЗМІ повідомляли, що обсяг нового пакета економічних стимулів, який розглядає уряд Німеччини, може досягти 40 млрд євро. При цьому Німеччина вже прийняла пакет заходів, що, відповідно до заяв влади, коштує 31 млрд євро, але від уряду Меркель чекають нових кроків для підтримки німецької економіки, що вже перебуває в стадії рецесії.
Глобальний економічний спад привів до дефіциту в розмірі 50 млрд євро, що залишає можливість для прийняття другого пакета економічних стимулів на 25 млрд. Німеччина ж бачить себе як оплот стабільності та економічного зростання Європейського Союзу, і дотримується строго вивіреної антикризової політики, відзначає німецька газета «Rhein-Zeitung».
IfW, один із провідних інститутів Німеччини, що займається економічними дослідженнями, на цьому тижні оприлюднив прогноз, відповідно до якого в 2009 році німецька економіка впаде на 2,7%.
Якщо прогнозу призначено збутися, то Німеччину очікує рецесія набагато більш важка, ніж найглибша німецька криза післявоєнних років, коли в 1975 році ВВП Німеччини впав на 0,9%. У цьому випадку напруга в Євросоюзі може зрости до межі, так само як і критика уряду Меркель, якому і так дорікають за недостатню активність у боротьбі за порятунок найбільшої економічної машини в Європі, передає Spiegel Online.
Нагадаємо, у жовтні 2008 року в Німеччині був прийнятий план фінансової підтримки банків країни розміром 480 млрд євро. Відповідно до оприлюднених даних, держава надасть гарантії обсягом 400 млрд євро на міжбанківське кредитування. Крім того, ще 80 млрд євро планується використати для рекапіталізації німецьких банків.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас