10 євро в Італії: м'ясо, макарони та апельсини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

10 євро в Італії: м'ясо, макарони та апельсини

3046
Хоча 10 євро зараз - це зовсім не ті тисячі лір дореформеного часу, а досить скромна сума, придбати на них можна теж чимало доброго.
Якщо взяти продукти харчування - а зараз, у переддень свят, це найбільше цікавить італійців, - то, наприклад, один кілограм гарної свинини можна купити за 7 євро. Пляшка гарного вина ємністю 0,75 літра обійдеться в 7-8 євро.
Апельсини коштують тут дешево - 70-80 центів за кілограм. Приблизно така ж ціна кілограма пасти, тобто макаронних виробів, а це дуже важлива складова італійського меню.
Але якщо говорити далі про продукти харчування, то в цю "десятку" можна включити один кілограм пристойної свіжої морської риби, яку можна купити вранці на рибному розвалі. Ну й ще залишаться гроші на рис або якийсь інший гарнір.
Статистики попереджають, що цього року на Апеннінах на різдвяні подарунки буде витрачено на один мільярд євро менше, ніж у попередні роки. Проте, італійці купують і дитячі іграшки, і книжки. За 5-7 євро можна купити гарну дитячу книжку з картинками.
А ще за 10 євро можна купити квиток на концерт чудового скрипаля Вадима Бродського, що виступає зараз із концертами в Римі.
Олексій Букалов
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас