Медведєв попереджає Київ про можливості санкцій з боку РФ, якщо Україна не сплатить борг за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв попереджає Київ про можливості санкцій з боку РФ, якщо Україна не сплатить борг за газ

Енергетика
633
Україна повинна погасити увесь, до останнього рубля, борг за російський газ, у противному випадку вона може зіштовхнутися із санкціями з боку Москви, попереджає президент РФ Дмитро Медведєв.
"Гроші повинні заплатити до останнього рубля, якщо не хочуть, щоб їх економіка в остаточному підсумку зіштовхнулася із санкціями та вимогами з боку Російської Федерації. Неможливо так далі продовжувати. Нехай гроші всі заплатять", - сказав Медведєв в інтерв'ю провідним російським телеканалам у середу.
Президент підкреслив, що Росія немає мети перекривати газ Україні, але для одержання грошей за цей газ будуть використатися всі можливі методи. "У нас немає мети щось перекривати. Наша мета - одержати гроші. Але якщо Україна не буде платити, ми будемо використати весь арсенал можливостей, це зовсім очевидно, тут ніяких ілюзій бути не повинно", - сказав Медведєв.
Одночасно він відзначив, що це буде робитися, "природно, при виконанні всіх наших зобов'язань відносно споживачів в інших країнах, у тому числі в Європі".
На думку Медведєва, "те, що відбувається на газовому напрямку (у відносинах РФ та України), це зайва демонстрація неефективності зусиль української влади". "Замість того, щоб створювати борги і потім не платити за ними, краще б всі сили направили на те, щоб розплатитися, знайшли б якийсь ефективний спосіб. Ні, намагаються придумувати щось, різні позиції займають. Іноді просто соромно на це все дивитися", - сказав президент.
Він висловив надію на те, що "українські політики все-таки приймуть необхідні рішення, розплатяться з боргами, і ми в новий рік увійдемо хоча б з цією позицією, очищеною від нашарувань минулого".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас