Дефолт Україні не загрожує, вважає Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефолт Україні не загрожує, вважає Яценюк

Казна та Політика
1937
Україні дефолт не загрожує, вважає екс-спікер Верховної Ради Арсеній Яценюк.
"Я не прогнозую ніякого українського дефолту", - сказав він під час телемосту "Львів-Київ" у середу.
На думку Яценюка, розвиток ситуації в країні буде залежати від декількох факторів.
"По-перше, якщо оживуть зовнішні ринки, то це вплине на українську економіку, ми дуже залежні від зовнішніх ринків. По-друге, якщо бюджет мінімально забезпечить державні гарантії по існуючих державних і квазі державних зобов'язаннях, то питання про дефолт стояти не буде", - вважає Яценюк.
Він також відзначив, що не підтримує ідею прийняття бездефіцитного бюджету. "Сьогодні ми не можемо впоратися з українською економікою з бездефіцитним бюджетом", - сказав екс-спікер.
Третім фактором Яценюк назвав погодженість фінансової політики Міністерства фінансів і Національного банку України наступного року, беручи до уваги ті проблеми, які в них виникли цього року.
Ще одним фактором, на його думку, є ситуація з корпоративними боргами.
"У нас валовий зовнішній борг перевищив $100 млрд, й основні позичальники вже повинні вести переговори із кредиторами про реструктуризацію боргів. Таким чином, ми зможемо уникнути корпоративних дефолтів", - підкреслив екс-спікер.
Яценюк вважає, що реалізація цих чотирьох пунктів допоможе наступного року сповільнити темпи падіння української економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас