Експерт: Здолати кризу на ринку нерухомості може тільки відновлення іпотечного кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Здолати кризу на ринку нерухомості може тільки відновлення іпотечного кредитування

Кредит&Депозит
1049
Антикризові заходи уряду можуть поліпшити ситуацію на ринку нерухомості тільки у випадку поновлення іпотечного кредитування.
Таку думку висловив начальник відділу продажів ЗАТ "Національна Будівельна компанія" (НБК, Київ) Дмитро Шостя, повідомили в прес-службі компанії.
Забудовники вважають, що прийнятий у першому читанні законопроект про антикризові заходи в сфері будівництва мало чим допоможе галузі. Відповідно до цього проекту, підтримка будівництва буде здійснюватися через сплату державою першого внеску в розмірі 30% вартості проекту.
Іншу частину громадяни повинні будуть вносити за свій рахунок або за кошти іпотечного кредиту. Зважаючи на те, що на ринку банківського кредитування не залишилося жодного пропозиції по іпотечних кредитах, головна проблема - низька платоспроможність населення - так і залишається невирішеною.
Крім того, відповідно до законопроекту, основним критерієм відбору об'єктів для державної програми підтримки будівництва буде ступінь готовності об'єкта (більше 75%), а також готовність забудовника реалізовувати житло за цінами, які визначаються Мінрегіонбудом (для столиці - це приблизно 4876 грн. за кв. м). У Києві, де собівартість будівництва перевищує зазначену суму в рази, забудовники навряд чи підуть на такі умови, відзначає Шостя.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас