Американський дипломат: Операції НБУ були непрозорими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський дипломат: Операції НБУ були непрозорими

Валюта
1364
Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Вільям Тейлор вважає, що Національний банк України непрозоро використовував свої валютні резерви для підтримки банківської системи держави. Таку думку він висловив в інтерв'ю газеті День.
Відповідаючи на запитання, чи використовувала Україна належним чином допомогу Міжнародного валютного фонду, зокрема, першого траншу, посол відзначив, що першим траншем кредиту МВФ ставив за мету зміцнити довіру до української банківської системи. Тейлор підкреслив, що при найкращому перебігу подій Україні навіть не довелося б використовувати ці кошти. За його словами, вони б просто залишалися в резерві.
"Але спосіб, яким Національний банк використовував свої власні резерви для того, щоб вливати гроші в банківську систему і підтримувати курс валюти, був непрозорим. Національний банк не зміг показати ясності стратегії в монетарній політиці або ж у політиці обмінного курсу. І це, знову ж, було ще ускладнене розбіжностями в заявах політиків”, - сказав посол.
Виражаючи думку щодо того, як Україна справляється з фінансовою економічною кризою, Тейлор відмітив, що однією з найбільших проблем, що виникла перед Україною, є проблема стабільності валюти.
Нагадаємо, що за даними на 18 грудня, резерви НБУ становлять 32,8 млрд дол. з урахуванням кредиту МВФ.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас