Рада дозволила Аграрному фонду експортувати зерно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада дозволила Аграрному фонду експортувати зерно

Аграрний ринок
332
Верховна Рада дозволила Аграрному фонду експортувати зерно.
За прийняття відповідного виправлення до законопроекту № 3353 "Про внесення змін до деяких законів щодо запобігання негативним наслідкам впливу світової фінансової кризи на розвиток агропромислового комплексу" проголосували 378 депутатів за необхідних 226.
Таким чином, відповідні зміни вносяться до закону "Про державну підтримку сільського господарства України".
Під час обговорення цього виправлення було зазначено, що в цей час в Аграрному фонді перебуває 2 млн. тонн зерна, а на внутрішньому ринку склалася низька ціна на зерно.
При цьому Аграрний фонд більше не може закупити в аграріїв зерно, тому що він недофінансований на 450 млн. гривень.
Крім того, у законі було враховане виправлення, відповідно до якого буде сформований аграрний стабілізаційний фонд для забезпечення АПК матеріально-технічними ресурсами обсягом 1 млрд. гривень.
Ці кошти повинні бути спрямовані на гарантування комерційним банкам виплати компенсації при неповерненні аграріями кредитних коштів, виділених на проведення комплексу весняних польових робіт у 2009 році.
Крім того, кошти будуть спрямовані на надання цільової фінансової допомоги комерційним банкам за кредитною ставкою не більше 1 дисконтної ставки Нацбанку на поворотній основі для виділення кредитів, на тендерних умовах, будівельним компаніям на будівництво в сільській місцевості об'єктів інфраструктури, соціальної сфери й житла для молодих фахівців АПК і бюджетної сфери.
Як повідомляло агентство, у серпні Кабінет Міністрів дозволив Аграрному фонду здійснювати експортні операції з зерном.
Раніше комітет Ради з питань аграрної політики й земельних відносин рекомендував парламенту сформувати державний аграрний стабілізаційний фонд в об'ємі не менш 10 млрд. гривень.
Аграрний фонд є структурним підрозділом Мінагрополітики й займається проведенням інтервенцій продовольчих товарів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас