Долар здає позиції до світових валют на фоні поганої статистики у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар здає позиції до світових валют на фоні поганої статистики у США

Валюта
6190
Курс долара в середу падає до євро і японської ієни в очікуванні даних про доходи і витрати населення, а також про обсяг замовлень на товари тривалого користування в США, повідомило агентство Bloomberg.
Ієна також подешевшала відносно євро, оскільки бажання інвесторів ризикувати слабшає на тлі падіння фондових ринків.
Євро коштував $1,3968 на 15:20 у середу в порівнянні з $1,3928 у вівторок увечері.
Вартість долара до ієни опустилася до 15:20 МСК у середу до 90,45 ієни в порівнянні з 90,98 ієни на кінець попереднього торговельного дня. Курс євро до японської валюти виріс до цього часу до 126,61 ієни проти 126,72 у вівторок.
"Слабість економіки в США і світі в цілому підтримує неприйняття ризику на всіх ринках, - говорить фахівець із валютної стратегії банку UBS AG у Лондоні Джеффрі Ю. - Немає ніяких ознак істотної відмови від долара з боку менеджерів суверенних фондів".
Аналітики UBS прогнозують, що долар залишиться "безпечною гаванню" в умовах світової кризи, що поглиблюється.
"Обсяги торгів сьогодні вкрай невеликі, - відзначив валютний аналітик 4Cast Ltd. у Лондоні Пол Беднаржик. - Це типова ситуація для Святвечора. Десь на цьому рівні ми зупинилися вчора ввечері, і, думаю, усе залишиться як і раніше, коли ми повернемося до роботи в понеділок".
Акції в Європі та Азії подешевшали в середу, світовий індекс MSCI World опустився на 0,3%. Ф'ючерси на індекс S&P 500 залишилися практично без змін.
"У долара немає переваги щодо процентної ставки, тому він особливо уразливий до євро, - вважає заступник голови відділу ринків капіталу Shinsei Bank Ltd. Тецу Аікава. - Проблеми, з якими зіткнулася американська економіка, збережуться протягом деякого часу". Експерт очікує, що долар опуститься до $1,50 за євро в першому кварталі наступного року.
З початку року курс долара США виріс на 4,5% до євро, на 34% до британського фунта і на 29% до австралійського долара.
Продажі новобудов у США в листопаді впали до мінімуму за 17 років, згідно з опублікованими у вівторок даними міністерства торгівлі США. Обсяг реалізованих новобудов склав 407 тис. будинків у річному вирахуванні, що на 2,9% нижче від показника попереднього місяця.
Криза ринку житла і рецесія в економіці можуть продовжитися і в 2009 році. Минулого тижня Федеральна резервна система США встановила цільовий діапазон базової процентної ставки від 0% до 0,25%. Новий президент США Барак Обама пообіцяв вжити заходів, які підтримають ринок житла.
Доходи населення США в листопаді не змінилися в порівнянні з попереднім місяцем, видатки - знизилися на 0,7%, прогнозують опитані агентством Bloomberg аналітики. Індекс PCE Core (Personal Consumption Expenditures, Excluding Food & Energy), на який звертає увагу Федеральна резервна система при оцінці ризиків інфляції, як очікується, не змінився минулого місяця в порівнянні з жовтнем і виріс на 2% до листопада 2007 року.
Міністерство торгівлі США опублікує дані про доходи і видатки населення в листопаді в середу о 16:30.
У цей же час будуть опубліковані дані про обсяг замовлень на товари тривалого користування в листопаді. Згідно із прогнозом аналітиків, значення цього показника в листопаді знизилося на 3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас