RosUkrEnergo: "Нафтогаз" зобов'язаний здійснювати повну оплату газу до кінця місяця поставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

RosUkrEnergo: "Нафтогаз" зобов'язаний здійснювати повну оплату газу до кінця місяця поставки

Енергетика
562
Швейцарський трейдер RosUkrEnergo заявив, що НАК "Нафтогаз України" відповідно до пункту чинного контракту зобов'язаний здійснювати 100-процентну оплату газу до закінчення місяця поставки.
"У зв'язку з поширенням НАК "Нафтогаз України" у ЗМІ неправдивих відомість про відсутність простроченої заборгованості перед компанією RosUkrEnergo, вважаємо за необхідне відзначити, що "Нафтогаз України" відповідно до пункту 5.1.2. чинного контракту зобов'язаний здійснювати 100% оплату газу до закінчення місяця поставки", - заявив Агентству газової інформації прес-секретар RosUkrEnergo Андрій Кнутов.
Таким чином, за його словами, "систематичне порушення українською компанією цієї умови, починаючи із квітня 2008 року, у відповідності зі швейцарським законодавством автоматично тягне нарахування штрафних санкцій, передбачених у пункті 6.3. контракту".
"Думаємо, що НАК "Нафтогаз України" повинен займатися не поширенням недостовірної інформації, а погасити накопичену заборгованість. Виникає питання: куди НАК "Нафтогаз України" переказує гроші, одержувані за поставлений газ від українських споживачів, а також від уряду України у вигляді відстрочки податкових платежів", - заявив Кнутов.
Раніше НАК випустив заяву про те, що між головою компанії Олегом Дубиною і головою правління "Газпрому" Олексієм Міллером була досягнута домовленість про оплату газу, що імпортується в Україну, до кінця місяця, що йде за місяцем поставки.
"Таким чином, НАК "Нафтогаз України" повністю виконала свої фінансові зобов'язання щодо оплати імпортованого газу із січня по жовтень поточного року включно. На сьогоднішній день здійснюються поточні розрахунки за газ, отриманий у листопаді 2008 року", - робив висновок "Нафтогаз".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас