Фондові ринки Азії падають на новинах про зниження цін на житло в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки Азії падають на новинах про зниження цін на житло в США

Фондовий ринок
201
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону падають у середу на новинах про різке зниження цін на житло в США і рівня ділової довіри в Японії, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс АТР MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, опустився на 1,4%. Більшість азіатських майданчиків демонструють падіння, включаючи Південну Корею, де індекс Kospi втратив - 1,6%. Nikkei 225 знизився на 2,5%. Австралійський S&P/ASX 200 піднявся на 1,4% слідом за зльотом котирувань Sydney Gas Ltd. на інформації про запропоноване їй поглинання.
"Світова економічна ситуація як і раніше погіршується, - говорить Карма Уілсон з АМР Capital Ivnestors у Сіднеї. - На нас чекає вкрай складний період відносно прибутків, особливо в першому кварталі. На даний момент позитивних новин на обрії небагато".
Продажі новобудов у США в листопаді впали до мінімуму за 17 років, згідно з даними міністерства торгівлі США. Обсяг реалізованих новобудов склав 407 тис. будинків у річному вирахуванні, що на 2,9% нижче показника попереднього місяця.
Криза ринку житла і рецесія в економіці можуть продовжитися й в 2009 році. Минулого тижня Федеральна резервна система США встановила цільовий діапазон базової процентної ставки від 0% до 0,25%. Новий президент США Барак Обама пообіцяв вжити заходів, які підтримають ринок житла.
Рівень ділової довіри в Японії впав до мінус 44,5 пункту в порівнянні з мінус 10 пунктами трьома місяцями раніше. Негативне значення показника говорить про те, що число песимістів серед великих японських підприємств перевищує число оптимістів.
"Більшість розвинених країн переживають рецесію, і це підриває попит. Всі макроіндикатори показують на вповільнення зростання", - відзначив Шон Фендон з Tribeca Investment Partners.
Акції провідного японського виробника автомобілів Toyota Motor Corp. подешевіли на 3,8% на заяві про те, що її продажі в листопаді скоротилися на 27%, до 589,5 тис. машин. Друга за величиною автомобільна компанія Японії Honda Motor Co. втратила 5,9% вартості паперів; продажі її автомобілів впали минулого місяця на 10%, до 326,2 тис.
Котирування акцій однієї з провідних судноплавних компаній світу China Shipping Development Co., що перевозить нафту, вугілля і промислову продукцію, впали на 4%. Ціна паперів провідного японського власника судів для перевезення залізної руди Mitsui O.S.K. Lines Ltd. опустилася на 5,8%.
Індекс Baltic Dry, що відслідковує ціни на морські перевезення насипних вантажів усім світом, у вівторок знизився на 2,1%, довівши падіння індикатора за останні 12 місяців до 92%, оскільки скорочення обсягів світової торгівлі привело до зниження вартості фрахту.
Вартість акцій Sydney Gas підскочила на 55% на новинах про те, що AGL Energy Ltd., найбільша австралійська компанія в сфері поставки електроенергії і газу споживачам, збирається придбати її за 171 млн австралійських доларів ($116 млн).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас