Бюджет Росії на 2009 р. вперше за останні 10 років стане дефіцитним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет Росії на 2009 р. вперше за останні 10 років стане дефіцитним

Казна та Політика
476
Державний бюджет Росії на 2009 рік уперше за останні 10 років стане дефіцитним, дефіцит буде покриватися за рахунок коштів резервного фонду. Про це повідомив помічник Президента РФ Аркадій Дворкович, передає РІА "Новости".
"Так, безумовно, буде", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи буде бюджет зверстаний з дефіцитом.
А.Дворкович не зміг назвати конкретні цифри, сказавши, що є різні розрахунки. "Дефіцит викликаний падінням цін на нафту, насамперед, (тому) абсолютно логічне використання коштів резервного фонду для покриття дефіциту бюджету", - відзначив помічник Президента РФ, нагадавши, що резервний фонд створювався саме для цих цілей.
Крім цього, А.Дворкович не виключив, що Росії доведеться вдатися до зовнішніх ринкових запозичень для подолання наслідків глобальної фінансової кризи, однак запевнив, що мова не йде про запозичення в Міжнародного валютного фонду та інших подібних організацій.
"Теоретичну можливість (запозичень) не виключаємо", - А.Дворкович. За його словами, мова не йде про можливі запозичення найближчим часом, тому що світова фінансова система сама перебуває в поганому стані.
"Поки ринки перебувають у поганому стані - у найближчі кілька місяців це неактуально", - пояснив він.
А.Дворкович підкреслив, що мова не йде про запозичення в міжнародних фінансових організаціях. "Мова йде про ринкові запозичення тільки", - сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас