Країни Перської затоки готуються ввести єдину валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни Перської затоки готуються ввести єдину валюту

Валюта
1343
Оперативний план впровадження уніфікованого грошового режиму, спільної валюти і нового об'єднаного Органу регулювання грошового обігу та валютного контролю країн Перської затоки буде прийнятий на Саміті шести держав-членів Ради співробітництва арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ), що відбудеться 29-30 грудня 2008 року в Омані. За інформацією офіційного представника Ради співробітництва, обмінний курс валюти буде встановлюватися тільки новим центральним банком з моменту початку його роботи.
"Всі ці питання є пріоритетними в порядку денному Саміту, результатом роботи якого стане, швидше за все, остаточний план дій щодо впровадження об'єднаного грошового режиму в країнах, що входять у Раду співробітництва арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ)", - повідомив заступник Генерального Секретаря Секретаріату Ради Мухаммед Аль-Мазруї (Mohammed Al Mazroui) в інтерв'ю еміратській газеті Khaleej Times у минулий понеділок.
На питання "Чи зможуть країни Ради здійснити впровадження спільного грошового режиму в намічений термін, до січня 2010 року, що був установлений ще в 2001 році?", Аль-Мазруї відповів, що "Рада дуже близька до здійснення задуманого, а майбутній Саміт дасть більш точну і певну відповідь на дане питання".
Крім того, результатом роботи Саміту повинне стати чітке уявлення того, як саме буде здійснювати свою діяльність новий об'єднаний Валютний комітет країн Перської затоки. Фінальний проект його роботи вже підготовлений і буде представлений на затвердження Раді на майбутньому Саміті.
Що стосується прив'язки курсу нової спільної валюти до долара США, то це, за словами Аль-Мазруї, треба буде розв'язати Органу регулювання грошового обігу та валютного контролю країн Перської затоки.
П'ять із шести держав-членів Ради, серед яких Саудівська Аравія, ОАЕ, Катар, Бахрейн і Кувейт, підтвердили свій намір приєднатися до Валютного союзу Ради співробітництва регіону Перської затоки. Уряд Оману, проте, вирішив поки утриматися від вступу в нього з самого початку.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас