ОПЕК: Ціна нафти до 2010 року підніметься до 75 дол./бар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК: Ціна нафти до 2010 року підніметься до 75 дол./бар

Енергетика
345
Вартість нафти підвищиться в другій половині 2009 року і може досягти рівня 75 доларів за барель на початку 2010 року, вважає генеральний секретар Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) Абдалла аль-Бадрі.
Керівник ОПЕК пояснив тривале падіння цін на вуглеводневу сировину, незважаючи на найбільше зниження нафтовидобутку країнами-членами організації, економічним спадом у світі, зниженням попиту, невір'ям учасників ринку в те, що члени ОПЕК будуть дотримуватися ухвалених рішень про скорочення виробництва нафти, і занадто великими резервними запасами нафти в країнах, що споживають нафтову сировину.
У світі нагромадилися небувало великі резервні запаси нафти, що покривають потреби у вуглеводнях протягом 75 днів, і він "зараз не зазнає нафтової спраги", заявив аль-Бадрі. Разом з тим, скорочення нафтових поставок з боку ОПЕК дасть свої результати вже в січні, вважає генсек організації.
За розрахунками аль-Бадрі, "ціни на нафту покращаться в другій половині 2009 року, а бажана ціна 75 доларів за барель може бути досягнута на початку 2010 року, а не в середині 2009".
Раніше повідомлялося, що ціни на нафту на світових ринках у вівторок знизилися на тлі невтішних економічних новин зі США. Ціна лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent Crude Oil на лондонській біржі IС (InterContinental Exchange Futures) за підсумками торгів знизилася на 1,09 долара - до 40,36 долара за барель. <.p>
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас