Медведєв переконаний, що утворення ФКЕГ здійснить потужний вплив на ринки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв переконаний, що утворення ФКЕГ здійснить потужний вплив на ринки

Енергетика
196
Президент Росії Дмитро Медведєв назвав підписання угоди та статуту Форуму країн-експортерів газу (ФКЕГ) важливою подією, що може вплинути на ринки.
"Вітаю вас із юридичним заснуванням нової організації - ФКЕГ, яку після відповідної зустрічі можна вважати утвореною", - заявив Медведєв на зустрічі з учасниками Форуму.
"Всі установчі документи - і статут, і угода підписані", - відзначив він. "Це значна подія для ринків, що зробить повноцінний, досить потужний вплив", - переконаний президент РФ.
"У нинішній ситуації від погодженої позиції країн-експортерів залежить і глобальна стабільність, і енергетична безпека, збалансованість країн-експортерів, транзитерів і споживачів", - підкреслив президент РФ.
"Усякі ж спроби регулювати відносини в газовій або в будь-якій іншій сфері на шкоду інтересам третіх осіб, як правило, стають неефективними", - відзначив він.
"У нинішній ситуації, коли всі ми стикаємося з низкою істотних проблем, не нами створених, від того, наскільки ми зможемо консолідовано виступати на ринках, залежить благополуччя наших держав", - заявив Медведєв. "Для подолання фінансової кризи це має досить велике значення", - підкреслив він.
"Розраховую, що в результаті спільної роботи ми незабаром одержимо досить нову ситуацію - ситуацію більшої консолідації, більшої координації і подальших успіхів", - сказав президент, запропонувавши учасникам зустрічі обговорити спільні плани на майбутнє.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас