Для виходу з кризи експерти радять спростити податки і не втручатися у бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для виходу з кризи експерти радять спростити податки і не втручатися у бізнес

Казна та Політика
793
Подальші спроби розвивати економіку за допомогою кредитування будуть неефективними.
Про це заявив сьогодні старший експерт компанії Case-Україна Володимир Дубовський.
На його думку, єдиним способом подолання кризи є поліпшення інвестиційного клімату і бізнес клімату. «Для цього необхідна радикальна дерегуляція ведення бізнесу, радикальне спрощення податкового законодавства. Сьогодні фіскальна політика держави є конфіскаційною», - сказав представник Case-Україна. На його думку, поліпшенню інвестиційної привабливості України також сприяло б впровадження вільного ринку продажу земель сільськогосподарського призначення. Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада продовжила мораторій на продаж сільгоспземлі до 1 січня 2010 року.
Разом з тим голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Костянтин Ващенко відзначив, що в результаті кризи в усім світі, у т.ч. й в Україні, виник ризик посилення державного регулювання бізнесу.
Також Дубовський заявив, який курс гривні потрібний для збільшення інвестицій в Україну. За його словами, девальвація до 6,5-7 грн/дол. була необхідна для поновлення роботи української економіки. "Наступна девальвація приводить до відтоку капіталу, оскільки ніхто не хоче інвестувати в нестабільну валюту, що знецінюється", - сказав він.
Підтвердженням конфіскаційної політики держави може слугувати той факт, що сьогодні Верховна Рада ввела тимчасову цільову надбавку до ставок ввізного мита в розмірі 13% на весь імпорт, за винятком критичного. До того ж сьогодні було заявлено про збільшення в наступному році страхових відрахувань у бюджет Фонду безробіття до 2,2%. Тобто, держава готується максимально «викачувати» гроші із працюючих людей і підприємств, щоб забезпечити виконання своїх першорядних обов'язків. Саме проти цього і виступають експерти, указуючи, що це до добра не приведе.
Нагадаємо, на наступний рік прогнозують істотне зниження інвестицій в Україну. Експерти припускають, що приплив прямих іноземних інвестицій в українську економіку в 2009 році складе близько $5 млрд. проти $7,88 млрд. в 2007-му і $8,08 млрд. за три квартали поточного року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас