Борги із зарплати в Харківській області досягли 123 млн. гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борги із зарплати в Харківській області досягли 123 млн. гривень

Казна та Політика
235
Заборгованість із зарплати в Харківській області станом на 23 грудня збільшилася до 123,5 млн. гривень. Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Ігор Терехов.
За його словами, з листопада поточного року заборгованість збільшилася на 25,8 млн. гривень, повідомляє РБК Україна.
"Заборгованість збільшується в основному за рахунок державних підприємств, борг у Пенсійний фонд області становить 194,4 млн. гривень, 130 млн. гривень із цієї суми - борги держпідприємств", - сказав він.
За даними Терехова, заборгованість Харківського державного авіаційного підприємства із зарплати становить 34,5 млн. гривень (у Пенсійний фонд - 26,7 млн. гривень), заводу ім. Малишева - 10 млн. гривень (у Пенсійний фонд - 53 млн. гривень), заводу ім. Шевченка - 2,8 млн. гривень (у Пенсійний фонд - 2,3 млн. гривень).
Чиновник стверджує, що в цілому в області виявлено 318 порушень трудового законодавства, за даними фактами порушено 53 кримінальні справи, звільнено 15 керівників підприємств.
Як повідомлялося раніше, бюджетні працівники Баришівського, Броварського і Володарського району не одержать зарплат у грудні.
Заборгованість з виплати зарплат працівникам бюджетної сфери міста Брянка Луганської області становить станом на 19 грудня 4082,9 тис. гривень.
Загальна заборгованість з виплати зарплат у Запорізькій області перевищує 20 млн. гривень. Більше 10 млн. гривень винне своїм співробітникам підприємство "Радіоприбор", стверджує директор Запорізького міського центру зайнятості Владислав Драчев.
Представники регіональних центрів зайнятості констатують значне збільшення звернень громадян. Особливо це стосується Донецької, Луганської, Запорізької і Дніпропетровської областей.
"Якщо в жовтні ситуація була більш-менш нормальною, то в листопаді почалися масові звернення до центру. У порівнянні з минулим місяцем кількість людей, які претендують на матеріальну допомогу, збільшилася в 4 рази", - розповідають у Будьоновсько-Пролетарській філії Донецького міського центру зайнятості.
Щоб прийняти всі охочих, центри вже зараз почали збільшувати кількість співробітників, які працюють із безробітними. "Поки переходити на подовжений робочий день ми не збираємося, але змушені переводити людей з інших відділів на прийом громадян", - говорять у центрі зайнятості в Донецьку.
Збільшують кількість інспекторів й у Луганській області. "У нас черг поки нема, але кількість звернень до центру виросла, - розповідає директор міського центру Сіверськодонецького центру зайнятості Тетяна Малахова. - Можливість переходу на гнучкий робочий графік позавчора обговорювалася на нараді в обласному центрі зайнятості. Поки працювати по вихідних ми не збираємося, але змушені підключати до інспекторів на прийомі співробітників інших відділів".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас