У Литві мають намір ввести податок на автомобіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Литві мають намір ввести податок на автомобіль

Казна та Політика
433
Уряд Литви планує ввести податок на автомобілі, його будуть стягувати як з юридичних, так і із приватних осіб.
Про це заявив прем'єр-міністр республіки Андрюс Кубілюс.
Заява була зроблена в парламенті 23 грудня. Депутати, як повідомляється, сьогодні приймали закон про введення тимчасового податку на автомашини, що належать юридичним особам.
За словами Кубілюса, приватних автовласників можуть оподаткувати вже в другій половині 2009 року. Міністр транспорту Елігіюс Масюліс, до якого агентство звернулося за коментарями, заявив, що поки невідомо, за яким принципом буде стягуватися новий податок - залежно від віку автомобіля чи від обсягу вихлопних газів. За його словами, це питання вирішить спеціальна робоча група, що буде створена урядом.
Як повідомлялося раніше, у результаті поправок у податкове законодавство Литви за автомобіль, зареєстрований на юридичну особу, власникові доведеться платити 150 літів (близько 60 доларів) на місяць. Влада республіки розраховує, що нововведення принесе бюджету 300 мільйонів літів (близько 121 мільйона доларів) на рік.
Ці плани викликали невдоволення підприємців, зокрема представників таксомоторних компаній. Вони звернулися до уряду із проханням відмовитися від цієї ініціативи. За словами представників таксомоторних компаній, з огляду на те, що з нового року також підвищується акциз на паливо, їм загрожує банкрутство. З 2009 року паливо залежно від виду подорожчає на 20-40 центів за літр.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас