Парламент має намір заборонити банкам продаж заставного майна громадян до виходу України з фінансової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент має намір заборонити банкам продаж заставного майна громадян до виходу України з фінансової кризи

Кредит&Депозит
2436
Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, що забороняє банкам повертати кредити шляхом продажу заставного майна громадян до виходу України з фінансової кризи.
За законопроект про захист майнових прав громадян у період виходу економіки країни з фінансової кризи, внесений групою народних депутатів Анатолієм Семиногою (фракція БЮТ), Михайлом Шершуном (фракція Блоку Литвина) та іншими, проголосував у першому читанні у вівторок 231 народний депутат з 427, що зареєструвалися в сесійній залі.
Законопроект пропонує на період виходу економіки України зі стану фінансової кризи ввести мораторій на погашення банками кредиторської заборгованості фізичних осіб - клієнтів банку шляхом відчуження майна, внесеного як застава за кредитними договорами із цими особами, у випадку, якщо заставним майном є житлова нерухомість, у якій постійно проживають громадяни.
Відповідно до законопроекту, закінчення виходу економіки України зі стану фінансової кризи буде визначено рішенням Верховної Ради за поданням Кабінету міністрів.
У випадку прийняття законопроекту він набуде чинності з дня його опублікування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас