Індекси в Європі падали 4-у сесію поспіль, подешевіли акції автовиробників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі падали 4-у сесію поспіль, подешевіли акції автовиробників

Фондовий ринок
78
Європейські фондові індекси знизилися в понеділок за підсумками четвертої торговельної сесії поспіль на ознаках того, що погіршення ситуації у світовій економіці негативно позначається на корпоративних прибутках, повідомило агентство Bloomberg.
Падіння основних ринкових індикаторів становило 0,9-1,9%, при цьому французький CAC 40 звалився на 2,3%.
"Економічний спад підтверджується, що не обнадіює. Компанії, найбільше сильно порушені станом активності в економіці, страждають. Автомобільна галузь нависла дамокловим мечем над ринком акцій", - заявив фондовий управляючий Cholet-Dupont Gestion Кийом де Куртангай.
Котирування акцій Daimler AG і BMW AG знизилися на 4,6% і 3,9% відповідно. Вартість паперів найбільшого автомобільного концерну Європи Volkswagen AG опустилася на 5,9%.
Зниження вартості акцій автовиробників, зокрема, було обумовлено тим, що Toyota Motors Corp., другий за величиною світовий виробник автомобілів, прогнозує перший річний збиток від основної діяльності за 71 рік через різке зниження попиту на автомобілі в умовах рецесії.
"Автовиробники в складній ситуації. Ситуація залишається напруженою. Це робить системний ефект на фондовий ринок", - думає фондовий управляючий KBL Richelieu Gestion Клименс Бюнуа.
Папери Randstad Holding NV, одного з провідних кадрових агентств світу, подешевіли на 3,5% та Adecco SA - на 3%. Американська Manpower Inc., друга за величиною компанія у світі, що займається підбором тимчасового персоналу, відкликала прогнози фінансових показників на четвертий квартал через ослаблення світового ринку праці і змін курсів валют.
Акції Dexia SA впали в ціні на 7,1% після того, як агентство Standard & Poor's понизило кредитний рейтинг основного банківського підрозділу компанії, пославшись на перспективи довгострокового фінансування.
Ціна акцій Danske Bank A/S знизилася на 5,2%. Уряд Данії оголосив про намір влити 100 млрд крон ($18,7 млрд) у банківську систему, що дозволить фінансовим компаніям перебороти кредитну кризу.
У той же час на 6,1% виросла вартість акцій другого за величиною в Європі виробника напівпровідників Infineon Technologies. Підрозділ компанії - Qimonda - одержить кредит на 325 млн євро від землі Саксонія, Infineon і португальського банку в рамках програми порятунку виробника чипів пам'яті. Крім того, аналітики Deutsche Bank поліпшили рекомендацію для паперів Infineon до "тримати" з "продавати".
Шістнадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи продемонстрували зниження 22 грудня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас