Експерт: Обмін квартир стане виходом для людей з проблемними іпотечними кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Обмін квартир стане виходом для людей з проблемними іпотечними кредитами

Нерухомість
2931
Обмін квартир стане виходом для людей із проблемними іпотечними кредитами. Таку думку висловив президент Союзу фахівців з нерухомого майна України Олександр Рубанов.
За його словами, варіант із обміном - гарне вирішення проблеми для тих, хто взяв іпотечні кредити і не в змозі розрахуватися з банком. Це пояснюється тим, що продати квартиру в такій ситуації складно, а обміняти з доплатою на меншу або аналогічну, але в більш дешевому районі, цілком можливо.
Експерт вважає, що обмін вигідний також людям, які живуть у невеликій квартирі і хочуть збільшити свою житлоплощу. Приміром, маючи однокімнатну квартиру і заощадження в розмірі 10-15 тис. дол., що для багатьох працюючих сімей цілком реально (а більшу суму в кредит взяти складно), можна в такий спосіб поліпшити свої житлові умови.
За даними О.Рубанова, на сьогодні угоди з обміну житла на ринку присутні, але в невеликій кількості. Експерт не зміг назвати частку обміну від загальної кількості угод. Разом з тим, він прогнозує, що активізацію обміну житла можна чекати в наступному році.
"Думаю, що цей варіант передачі прав власності буде в наступному році дуже актуальним і затребуваним", - відзначив О.Рубанов.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас