Голова НБУ запевняє в покращенні ситуації на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова НБУ запевняє в покращенні ситуації на валютному ринку

Валюта
4657
Голова Національного банку України Володимир Стельмах на зустрічі із президентом Віктором Ющенком доповів, що на валютному ринку в останні дні відбуваються позитивні зміни убік його стабілізації.
Як повідомили в понеділок у прес-службі президента, участь у зустрічі також взяли голова Верховної Ради Володимир Литвин, перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак, перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов.
"Тенденція на валютному ринку - як на безготівковому, так і готівковому особливо - зовсім змінилася. У минулу п'ятницю населення продало більше валюти, ніж купило. Курси долара різко знизилися, а національна валюта зміцнилася", - сказав В.Стельмах.
Він додав, що це свідчення того, що "вироблена на попередніх зустрічах тактика поведінки почала втілюватися в життя".
Президент України вкотре акцентував увагу на необхідності щоденного контролю НБУ за ситуацією на валютному ринку і вживанні заходів з поступового зміцнення гривні.
Глава держави також підкреслив необхідність більшої відкритості Національного банку при інформуванні суспільства про стратегію і тактику його дій.
В.Ющенко планує на цьому тижні зустрітися з банкірами для обговорення поточної ситуації і вироблення подальших кроків з врегулювання проблем у банківському секторі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас