Курс гривні позитивно вплинув на український ринок цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс гривні позитивно вплинув на український ринок цінних паперів

Фондовий ринок
415
Котирування індексу ПФТС у п'ятницю знову виросли, але вже не такими темпами як у четвер. Індекс українського фондового ринку встановився на рівні 306.66 пунктів.
Ринок цінних паперів України одержав "додатковий імпульс" на тлі позитивних новин з міжбанку. За минулий тиждень котирування виросли на 32 пункту, це найбільше зростання за останні місяці, особливо через економічні проблеми на тлі світової кризи.
Обсяг торгів впав у порівнянні з результатами попереднього дня. Отже, обсяг інвестицій склав 69.9 млн грн, проти 568.12 млн грн у четвер. Але частка, що випала на ринок акцій, знову збільшилася. За п'ятницю вона склала майже 56 млн грн.
За результатами 19 грудня можна відзначити акції компанії "Дніпроспецсталь", обсяг торгів по яких склав 13.29 млн грн. Лідерами зростання були емітенти: "Запорізький абразивний завод" (+8.82%), "Укрнафта" (+2.78%), "Фармак" (+2.15%). Найбільше падіння відчули: "Дружковський машинобудівний завод" (-26.50%) і "Українська автомобільна корпорація" (-6.29%).
Як повідомляється на офіційному сайті ПФТС, для збільшення ліквідності ринку цінних паперів, керівництво фондової біржі знизило розмір мінімального торговельного лота. Тепер розмір мінімального торговельного лота становить для котирувального списку першого рівня - 15 тис. грн (проти 25 тис. грн), для списку другого рівня - 10 тис. грн (було 15 тис. грн) і для списку позалистингових цінних паперів - 7 тис. грн (проти 10 тис. грн).
Що ж, результати говорять самі за себе. Інвестори щодня збільшують частку цінних паперів у своїх інвестиційних портфелях, що говорить про те, що фондовий ринок поки є альтернативним джерелом доходу, на тлі негативних внутрішніх і зовнішніх економічних новин. Але не варто на це покладатися занадто довго, тому що ринок мінливий, особливо останніх пару місяців.
Євгеній Мурзак
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас