Впевнене зростання євро припинилося його стрімким зниженням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Впевнене зростання євро припинилося його стрімким зниженням

Валюта
1531
Весь минулий тиждень, втім, як і попередній, проходив досить активно та впевненим зростанням єдиної європейської валюти проти долара США.
Очікування чергового зниження процентних ставок у Штатах, а також невизначена ситуація, що склалася навколо трьох найбільших автовиробників Америки, чинили сильний тиск на "зелений". Таким чином, пара євро/долар, переборовши рівень опору на оцінці 1.3400, направилася скоряти нові вершини.
На підтримку європейській валюті протягом всього минулого тижня виступали фундаментальні дані зі США, які демонстрували негативну динаміку.
Так, дані по житловому сектору показали дуже слабку будівельну активність у листопаді, до того ж скорочення даного житлового будівництва було найбільш значним за 24 роки. Кількість дозволів на будівництво також була скорочена. Споживчі ціни в США в листопаді знову продемонстрували рекордне падіння і досягли мінімальних значень за останні 40 років.
Надалі падіння долара продовжилося. На засіданні Федеральної Резервної Системи США у вівторок було ухвалене рішення понизити процентну ставку, при цьому зниження склало 0.75% замість запланованих 0.5%. Учасники ринку не змусили себе чекати, відреагувавши на таке рішення негайним продажем американської валюти.
Таким чином, євро протягом минулого тижня переборов всі можливі рівні опору та зупинився на оцінці 1.4700. Британець також показував позитивну динаміку, "дотягши" до максимуму тижня на рівні 1.5700.
І лише до кінця тижня, починаючи з четверга долар почав відвойовувати свої позиції. Це було викликано заявою ЄЦБ про зниження ставки по депозитах, що зберігаються в центральному банку (з 2.00% до 1.50%).
Також підтримку американській валюті надало зниження цін на нафту. У п'ятницю вони досягли мінімального значення з 2004 року: 33.44 долара за барель.
Таким чином, пара євро/долар закінчила свої торги в районі 1.3800, британець також знизився проти долара США, закінчивши свої торговельні будні в районі оцінки 1.4800.
Антон Глумаков
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас