Тимошенко звернеться у Global Widness для розслідування причетності керівництва України до девальвації гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко звернеться у Global Widness для розслідування причетності керівництва України до девальвації гривні

Валюта
3271
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко звернеться в міжнародну неурядову організацію Global Widness для проведення об'єктивного розслідування можливої причетності вищого керівництва України до спекулятивної девальвації гривні. Про це Ю.Тимошенко заявила в суботу, 20 грудня, на брифінгу для журналістів у Кабінеті Міністрів.
"Я усвідомлюю, що наші українські силові структури, я маю на увазі Генеральну прокуратуру і СБУ, не будуть розслідувати цю макромегазлочинну операцію, тому що всі вони залежать від Президента або від команди Дмитра Фірташа, що має своїх представників у Партії регіонів, - це Льовочкін і Бойко, які можуть впливати, у тому числі, і на керівництво Партії регіонів, щоб не проводити чесне розслідування. Саме тому я сьогодні прийняла рішення. Я як керівник уряду звертаюся в міжнародну неурядову організацію, що займається антикорупційними розслідуваннями", - сказала Ю.Тимошенко.
Прем'єр-міністр повідомила, що раніше уряд звертався в Global Widness для проведення незалежного розслідування щодо "РосУкрЕнерго" і щодо групи Д.Фірташа. "Ця організація оприлюднила свій розгорнутий звіт, і були оприлюднені заяви про те, що "РосУкрЕнерго" є найбільше корумпованою структурою, що працювала між Росією та Україною і руйнувала ринок природного газу в Україні. Зараз та ж людина і та ж сама група стоїть на чолі макрофінансових угод і махінацій", - додала вона.
Ю.Тимошенко повідомила, що має намір передати Global Widness всю інформацію про те, що відбувалося на фінансовому ринку України за останні кілька місяців. При цьому Ю.Тимошенко повідомила, що одночасно звернеться в Генпрокуратуру і Службу безпеки України із проханням провести розслідування за фактами різкої девальвації гривні.
"Але я переконана, що, на жаль, вони сьогодні будуть скоріше "дахом" таких злочинних угод, чим реальним органом, що зможе встановити злочин і покарати винних", - відзначила Ю.Тимошенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас