Президент заявляє, що Україна має достатньо газу для забезпечення своїх потреб у І кварталі 2009 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент заявляє, що Україна має достатньо газу для забезпечення своїх потреб у І кварталі 2009 року

Енергетика
396
Президент України Віктор Ющенко заявляє, що Україна має досить газу для забезпечення своїх потреб у першому кварталі наступного року. Про це сказала прес-секретар Президента Ірина Ванникова сьогодні на брифінгу.
За її словами, Президент глибоко стурбований ситуацією, що склалася в російсько-українських відносинах у газовій сфері.
В.Ющенко в постійному режимі відслідковує перебіг переговорів між "Нафтогазом України" і "Газпромом" і контролює досягнуті результати, сказала І.Ванникова. "Президент запевняє українських споживачів, що в підземних сховищах перебуває 29,5 млрд. кубометрів газу, з яких майже 17 млрд. куб. м належать "Нафтогазу України" і підлеглим йому суб'єктам господарювання. Даного ресурсу досить для повного і надійного забезпечення національної економіки газом у першому кварталі", - сказала прес-секретар глави держави.
Вона також повідомила, що на даний момент завершені розрахунки за природний газ, спожитий у вересні-жовтні, - перераховано 1 млрд. дол.
Зараз, за її словами, відбувається нагромадження необхідних сум для оплати закачаних обсягів газу. На думку Президента України, несвоєчасна оплата за отриманий ресурс, що відбувається через халатне ставлення до цього питання з боку уряду, привела до надмірного затягування підписання контракту між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом".
За словами І.Ванникової, Президент упевнений, що його втручання дозволить вирішити перераховані проблеми, і договір у газовій сфері буде підписаний.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас