УСелДП: "Антикризові заходи" залишать українців без молока — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УСелДП: "Антикризові заходи" залишать українців без молока

Аграрний ринок
353
У наступному році можна чекати значного зростання цін на молочні продукти. Це відбудеться внаслідок скасування дотацій особистим господарствам-виробникам молока. Як повідомила прес-служба Української селянської демократичної партії (УСелДП), про це заявив перший заступник голови УСелДП Василь Сухий.
За його словами, скасування державної підтримки особистим господарствам - виробникам молока приведе до зниження вживання цього продукту населенням. "Україна і так відстає від європейської норми вживання молока, що становить 390 кг на людину. Так, в 2007 році житель України споживав у середньому 265 кг молока. Навіть у важкі дев'яності українці не споживали менше, ніж 350 кг молока на рік. В 1990 році це були 373 кг", - відзначив В.Сухий.
На думку першого заступника голови УСелДП, скасування дотацій підсилить негативний вплив економічної кризи на вітчизняного виробника молока. "Зниження платоспроможного попиту і підвищення ціни найсильніше позначиться на споживанні продуктів з найбільш високою доданою вартістю: сир, йогурти, морозиво, сирні десерти та ін., споживання яких в Україні і без того значно нижче, ніж у розвинених країнах", - вважає він.
Як нагадують в УСелДП, Закон "Про першочергові заходи щодо запобігання негативних наслідків фінансової кризи і про внесення змін у деякі законодавчі акти України" від 31 жовтня 2008 року скасовує з 1 січня 2009 року єдиний механізм державної підтримки особистих домогосподарств-виробників молока - пільгу з ПДВ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас