Експерти: Відсутність чітких орієнтирів унеможливлює прогнозування курсу гривні на наступному тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Відсутність чітких орієнтирів унеможливлює прогнозування курсу гривні на наступному тижні

Валюта
6200
Відсутність чітких орієнтирів унеможливлює прогнозування курсу гривні до американської валюти на наступному тижні, вважають експерти "Укргазбанку". Про це говориться в повідомленні прес-служби банку.
"Всі математичні розрахунки показують, що курс долара не повинен бути більше 6 грн., навіть якщо враховувати дефіцит зовнішньоекономічного бюджету 16 млрд. дол. Але майбутнє гривні і долара залежить від суб'єктивних факторів, які поглинули валютний ринок. Отже, на наступному тижні курс гривня-долар може становити в 6 грн., і 12 грн. Немає чітких орієнтирів для ринку, що і як буде", - говориться в повідомленні.
Що стосується прогнозу долар-євро, то, на думку експертів, після зниження ставок ФРС до мінімального рівня долар почав активно девальвувати відносно євро, і ця тенденція продовжиться. Тому на наступному тижні очікується, що курс долара буде м'яко девальвувати до рівня 1,44-1,45 долара за євро. Експерти вважають, що ослаблення долара повернуло до життя золото. У міру ослаблення долара золото буде тільки дорожчати. Вартість тройської унції золота на міжнародних ринках буде рости до рівня 870-880 доларів, але позначку 900 доларів навряд чи здолає.
Щодо фондового ринку, на думку експертів, останній робочий тиждень торгівлі акціями на ПФТС навряд чи принесе сенсації. Індекс ПФТС, подолавши позначку 300 пунктів, тепер буде закріплюватися на цьому рівні, щоб уже в наступному році показати зростання ринку. Не виключена можливість різкого зростання цін по окремих акціях, так як венчурні інвестори вже почали купувати акції на перспективу, але поки роблять це вибірково.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас